Crisiscommunicatie

Onze ervaring

Als er brand uitbreekt of wanneer hackers inbreken in uw databases is snelle en professionele communicatie essentieel. U kunt ons inschakelen als woordvoerder of crisisadviseur. Nog beter is het om tijdig uw crisiscommunicatieplannen op orde te brengen. Met onze ruime ervaring op het gebied van crisiscommunicatie kunnen wij u helpen bij het opstellen van een plan of een bestaand plan voorzien van een update.

Houd het praktisch

Bij het ontstaan van een crisis heeft u een duidelijk en bondig crisiscommunicatieplan nodig zodat u binnen korte tijd in staat bent om:

Maak het visueel

Eigenlijk moet het crisisplan zo simpel zijn als de veiligheidsinstructies in de stoelzak van een vliegtuig. Daarom ontwikkelen wij, in aanvulling op een zorgvuldig uitgewerkt crisiscommunicatieplan, infographics (een visueel crisisplan) die ervoor zorgen dat betrokkenen in één oogopslag kunnen zien wie welke acties moet ondernemen. Wordt u eind van de middag opeens gebeld door een kritische journalist? Deze visuele content zorgt ervoor dat u snel kunt reageren. Een voorbeeld van een dergelijke aanpak, die wij ontwikkelden voor multinational, vindt u hiernaast.

Oefening baart kunst

Bij een goede crisisvoorbereiding hoort ook training. Wij bieden specifieke mediatrainingen aan, gericht op uw mogelijke crises.

Recent hielpen wij diverse organisaties bij het actualiseren van hun crisiscommunicatieplannen o.a. in de:

Meer weten? Ewald van Rooij of bel 070-3816810