‘Hackathon for good’ trekt techtalent naar Den Haag

28/11/2018

Het weekend van 17 en 18 november stond Den Haag in het teken van de #Hackathonforgood. Experts op het gebied van Artificial Intelligence en big data werden uitgedaagd met challenges voor het Rode Kruis, ICC, NCIA (NAVO), Asser Instituut en World Vision. Lindblom verzorgde de PR & contentcreatie rondom het evenement in opdracht van de gemeente Den Haag. 

Met behulp van slimme data oplossingen hopen de deelnemende organisaties in de toekomst wereldwijd het verschil te kunnen maken bij de bestrijding van rampen, nepnieuws en internationaal onrecht. Zo’n 120 techtalenten (nationaal en internationaal) kwamen in actie. De beste teams ging naar huis met 17.500 euro aan prijzengeld.

De hackathon was het eerste zichtbare project van het Data Science Initiative, een initiatief van tech ondernemers, universiteiten, overheid en kennisinstellingen in Den Haag die zich inzetten voor vrede, recht en veiligheid door middel van big data en Artificial Intelligence: Tech for good. Het evenement werd geopend door burgemeester Krikke.