Koningin Máxima bij One Young World The Hague

13/11/2018

In Den Haag kon je eind oktober zomaar een beroemdheid tegen het lijf lopen. Niemand minder dan actrice Amber Heard, R&B zanger Akon, supermodel Naomi Campbell en sir Bob Geldof maakten hun opwachting bij de jongerenconferentie One Young World The Hague. Het Vredespaleis, het internationale symbool van vrede en recht, in Den Haag vormde het spectaculaire decor voor de openingsceremonie met koningin Máxima.

In aanloop en tijdens de summit maakten wij alle social media content en stuurden wij de Haagse ‘ambassadors’ aan bij het maken van peer-to-content. Ook waren wij verantwoordelijk voor het generen van publiciteit.

Zo organiseerden wij een ontmoeting met Haagse en internationale organisaties in een typisch Hollandse setting jeneverdistilleerderij Van Kleef. 

Vier dagen lang waren ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen aanwezig in Den Haag om te zoeken naar oplossingen voor mondiale problemen die juist hun generatie treffen zoals klimaatverandering en mensenrechten. Dit laatste thema maakt deze ontmoeting relevant voor de stad omdat Den Haag bekend staat als internationale stad van vrede en recht en vestigingsplaats is van internationale instituten, Ngo’s en VN-organisaties.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Celebs in Den Haag
Sir Bob Geldof daagde de mensen uit tot het creëren van een nieuwe wereld. Actrice Amber Heard sprak over haar ervaring met vluchtelingenwerk en vluchtelingenrechten en zanger Akon introduceerde ACOIN: zijn eigen onderneming voor het leveren van zonne-energie aan Afrikaanse landen. Actrice Rosario Dawson deelde haar ervaringen over ondernemerschap en de sociale positie van vrouwen. Op zaterdag sprak de bekende Hollywoodacteur en voormalig American football speler Terry Crews over de verantwoordelijkheid van mannen in de ondersteuning van vrouwenrechten. En supermodel Naomi Campbell was bij de sluitingsceremonie in Circustheater.

One Young World meets The Hague
One Young World The Hague vond plaats in het World Forum, maar de jonge talenten waren ook in de stad te vinden. Ruim 20 organisaties ontvingen de deelnemers voor een Community Dinner. De gastorganisaties gingen tijdens het eten in gesprek met de young professionals over hun doelen voor een betere wereld. Dat gebeurde vaak op verrassende plekken, bijvoorbeeld in buurtrestaurants in verschillende wijken (Resto Van Harte), bij de Haagse Hogeschool en zelfs in het stadion van ADO Den Haag. Op het Malieveld werden de deelnemers verrast door de aanwezigheid van minister president Mark Rutte. Op de Pier vond een foodtruck festival plaats voor de deelnemers.

Resultaat
De conferentie leidde tot publicaties in binnen- en buitenland. Variërend van items op RTL Late Night, RTL Boulevard, Brandpunt+ en NOS Stories tot verschillende artikelen in de Telegraaf, AD, Financieele Dagblad, NRC en duizenden posts op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Eventverslaggeving
Organiseert u zelf ook een event en bent geïnteresseerd in eventverslaggeving? Neem contact op met Diana Kleinjans voor meer informatie