Comeniusprijs 2016 voor Herman van Rompuy

16/03/2016

Voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud premier van België Herman Achille graaf Van Rompuy ontvangt 2 april de Comeniusprijs 2016. De jury maakte de keuze voor de heer Van Rompuy afgelopen zondag bekend in het VPRO Radio 1 programma Onvoltooid Verleden Tijd (OVT). Herman van Rompuy toonde zich in het programma verheugd over de toekenning van de prijs: “Het is heel eervol deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen. Comenius was een van de grote historische denkers die ook in het huidige Europa ons nog kan inspireren”.

Uitreiking 2 april

De Comeniusprijs wordt sinds 2011 uitgereikt om eer te betonen aan een persoon of organisatie die groot belang hecht aan vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur in een samenleving die steeds internationaler van karakter wordt. Eerder ontvingen Geert Mak (2015), Louise Fresco (2014), Paul Schnabel (2013) en Robbert Dijkgraaf (2012) de Comeniusprijs. Zaterdagmiddag 2 april zal Herman van Rompuy worden geëerd in de Grote Kerk in Naarden. Leo Lucassen, hoogleraar mondiale arbeidsmarkt en migratie, geeft dezelfde middag een lezing over het thema van de Comeniusdag dit jaar: migratie.

Lindblom is pro deo betrokken bij de communicatie van de Comeniusdag 2016. We regelden de bekendmaking in OVT en een groot interview met Van Rompuy in Dagblad Trouw deze week.