Predicaat Excellente School moet scholen inspireren

27/01/2015

Een recordaantal van 106 scholen ontving dit jaar het predicaat ‘Excellente Scholen’. In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag reikten premier Mark Rutte en staatssecretaris Sander Dekker de felbegeerde predicaten hoogstpersoonlijk uit. Lindblom ontwikkelde, i.s.m. Cue Creative, en voor de derde keer op rij in opdracht van EDventure en het ministerie van OCW de inspiratiefilm “Excellente Scholen 2014”. Deze film werd tijdens de feestelijke uitreiking in de Koninklijke Schouwburg vertoond.

Excellente scholen behalen over de volle breedte goede resultaten en bieden hun leerlingen excellent onderwijs aan. De staatssecretaris van OCW was trots over zoveel meer inschrijvingen en een stijging van 30% van het aantal predicaten dat hij kon uitdelen: ‘Scholen die meedoen aan het traject worden geïnspireerd zich verder te verbeteren, ook scholen die het predicaat uiteindelijk niet binnen weten te halen. Deelnemende scholen trekken bovendien meer leerlingen, zelfs in krimpregio’s.’ Meer informatie over het traject Excellente Scholen kijk hier.

EDV 15001 AD Haagsche Courant