Lobbyisten (v) op het Binnenhof

30/12/2014

Het Haagse adviesbureau Lindblom Public Relations en Public Affairs heeft het kantoor aan de Prinsessegracht uitgebreid met bekende namen in het Haagse: Christine van Zuylen van Nijevelt, Mieke Pennock en Désirée Foekens.

Drie vrouwen dus, in het mannenbolwerk dat ‘lobbyen’ heet. Van Zuylen van Nijevelt is na haar studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden begonnen bij ABN Amro MeesPierson, maakte daarna de overstap naar communicatie en werkte onder meer bij het Nederlandse Rode Kruis. Na korte tijd geassocieerd te zijn met het toenmalige bureau Pauw Sanders Zeilstra sloot ze zich in 2012 aan bij Schinkelshoek & Verhoog en nu dus bij Lindblom.

Ook collega Pennock sloot zich daar als associated partner bij aan. Zij werkt al jaren op en rond het Binnenhof. Haar carrière begon bij de AVRO en ze was medeoprichter en politiek verslaggever van de Haagse redactie van Veronica Nieuwsradio. In 1994 werd ze v oorlichter van de Tweede Kamerfractie van D66en woordvoerder van de fractievoorzitter. Zij was betrokken bij de kabinetsformaties van Paars 2 en Balkenende 2.

Désirée Foekens komt eveneens uit die richting. Zij heeft zich gespecialiseerd in het monitoren van media en politiek om zo klanten in public affairs- en lobbytrajecten van de juiste informatie te voorzien.

Lindblom-directeur Ewald van Rooij over de noodzaak van de uitbreiding; “Wij adviseren doorgaans op het snijvlak van politiek en communicatie. We zien groei in de vraag bij opdrachtgevers naar belangenbehartiging in de Haagse arena. Met de komst van deze drie specialisten kiezen we voor een vorm van hybride groei: we breiden ons vaste team gericht verder uit en we bieden tegelijkertijd ruimte aan ervaren specialisten om zich bij ons bureau aan te sluiten. Met dit model kunnen we snel en flexibel inspelen op de aantrekkende vraag naar advies op het gebied van (corporate) public relations en public affairs.”

Bron: AD Den Haag, 30 december 2014