Lindblom breidt public affairs praktijk uit met drie specialisten

16/07/2014

Den Haag, 16 juli 2014 – Lindblom public relations public affairs breidt haar public affairs praktijk uit met drie specialisten. Mieke Pennock en Christine van Zuylen van Nijevelt sluiten zich als associated partner aan bij Lindblom. Désirée Foekens is in dienst getreden als junior consultant public affairs. Deze sterke uitbreiding past in de ambitie van Lindblom om haar positie in de Haagse arena verder te versterken.

Ewald van Rooij, directeur van Lindblom: “Wij adviseren onze klanten doorgaans op het snijvlak van politiek en communicatie. We zien groei in de vraag bij opdrachtgevers naar belangenbehartiging in de Haagse arena. Met de komst van deze drie specialisten kiezen we voor een vorm van hybride groei: we breiden ons vaste team gericht verder uit en we bieden ruimte aan ervaren specialisten om zich bij ons aan te sluiten. Met dit model kunnen we heel snel en flexibel inspelen op de aantrekkende vraag naar hoogwaardig advies op het gebied van (corporate) public relations en public affairs.”

Mieke Pennock
Met ingang van 1 juli heeft Mieke Pennock zich als associated partner aangesloten bij Lindblom. Mieke richt zich vooral op strategisch media advies, mediatrainingen en public affairs. Mieke werkt al jarenlang op en rond het Binnenhof. Haar Haagse carrière begon zij bij de AVRO, zij was mede-oprichter en politiek redacteur/verslaggever van de Haagse redactie van Veronica Nieuwsradio. In 1994 werd zij voorlichter van de Tweede Kamerfractie van D66 en woordvoerder en adviseur van de fractievoorzitter. Zij was betrokken bij de kabinetsformaties van Paars 2 en Balkenende 2. Na ruim vijftien jaar dagelijks op het Binnenhof, verlegde zij in 2005 haar werkterrein naar de consultancy. Bij Winkelman Van Hessen leidde zij de Public Affairs-afdeling. Ongeveer een jaar geleden begon zij voor zichzelf en sloot zij zich als associate aan bij Schinkelshoek & Verhoog. Nu maakt zij de overstap naar Lindblom.

Christine van Zuylen van Nijevelt
Christine van Zuylen van Nijevelt is na haar studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden, gestart bij ABN Amro MeesPierson. Vervolgens heeft zij de overstap naar communicatie gemaakt en heeft zij respectievelijk bij Winkelman Van Hessen en het Nederlandse Rode Kruis, gewerkt. In die periode heeft zij ook een tweede masterstudie Bestuurskunde afgerond met als specialisatie International Development. Na een korte periode geassocieerd te zijn geweest met het toenmalige bureau Pauw Sanders Zeilstra heeft zij zich in 2012 aangesloten bij Schinkelshoek & Verhoog. Christine is gespecialiseerd op strategische communicatie, media en public affairs. Tot haar klanten behoren brancheorganisaties, goede doelen en culturele instellingen. Christine sluit zich per 1 september aan bij Lindblom.

Désirée Foekens
Désirée Foekens-Rietveld is begonnen als junior consultant public affairs in het team van Lindblom. Désirée was public affairs medewerker bij Schinkelshoek & Verhoog. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in het monitoren van media en politiek om zo klanten in public affairs- en lobbytrajecten van de juiste informatie te voorzien. Désirée is Bestuurskundige en heeft daarnaast een eerstegraads lesbevoegdheid in Maatschappijwetenschappen.