Inefficiënte inhuur flexibel personeel kost 3 tot 5 miljard

30/01/2014

Volgens recente CBS en EIM cijfers is de Nederlandse markt van flexibel personeel gegroeid tot een omvang van 32 miljard euro per jaar. 843.000 werknemers, 10,9% van de Nederlandse beroepsbevolking, werken als uitzendkracht, payroller, gedetacheerde of zzp’er. Door flexwerkers efficiënter in te huren kunnen overheden, (zorg)instellingen, non-profit organisaties en bedrijven jaarlijks 3 tot 5 miljard euro besparen op hun inhuurkosten. Dat blijkt uit het boek ‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid’ van Max Boodie, Rob de Laat en Paul Oldenburg.

Het boek ‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid’ werd onlangs gepresenteerd tijdens een mini-symposium in De Meern. Op het hoofdkantoor van Albron kwamen o.a. deskundigen uit de zorg (Natalie Bommeljé, Evita Zorg), catering (Dorien van Drunen, Albron) en financiële sector (Sjors Heijnen, Aegon) aan het woord o.l.v. zakenjournalist Wilbert Geijtenbeek. Voorafgaand aan dit mini-symposium vond een live-uitzending van BNR Zaken doen met.. plaats. Rob de Laat, oprichter van Flex Groep Nederland en directeur van Staffing MS, was een van de gasten.