Run op Haagse kavels en klushuizen

29/03/2012

Onder grote belangstelling van pers en publiek is de gemeente Den Haag gestart met de verkoop van bouwkavels en kluswoningen aan particulieren. Een nieuwe ontwikkeling, een groot succes.

Met een omvangrijk zelfbouwprogramma is de gemeente Den Haag een nieuwe weg ingeslagen. Verspreid over de stad zijn bouwlocaties en oude panden beschikbaar gesteld waar bewoners hun eigen woning kunnen ontwikkelen en (ver)bouwen. In de eerste ronde ging het om negenenzestig vrije kavels, twee bouwvelden en zeven kluswoningen, in prijs variërend van 31.500 euro tot 270.000 euro.

3 nachten wachten voor een ‘eigen stukje Den Haag’
Omdat er werd verkocht volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ bivakkeerden enkele belangstellenden al drie dagen van te voren voor de deur van het stadhuis gebivakkeerd. Op zaterdag 10 maart was het merendeel van de bouwkavels en alle klushuizen binnen enkele uren verkocht. Even na tien uur verlieten de eerste kersverse eigenaars breed lachend het stadhuis.

Nieuwe manier van bouwen
De Haagse wethouder Marnix Norder wil het liefst in de toekomst nog meer kavels aanbieden. Volgens Norder is dit de nieuwe manier van bouwen in de stad omdat niet de markt of de gemeente, maar bewoners zelf bepalen hoe ze wonen. De gemeente ondersteunt kopers door het inzetten van kopercoaches en de opening van de Kavelwinkel in het Haagse stadhuis.

Ik bouw in Den Haag
Lindblom was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing/ communicatieplan “Ik bouw in Den Haag” en organiseerde de persbijeenkomst, een expertmeeting en alle logistieke zaken rond het startmoment. Als onderdeel van de campagne ‘Mijn eigen stukje Den Haag’ en ter voorbereiding op de start verkoop, verzorgde Lindblom de ontwikkeling en redactie van de Zelfbouwkrant, een speciale bijlage huis-aan-huis verspreid in De Posthoorn over klussen en bouwen in Den Haag. Ook ontwikkelde Lindblom de sociale mediastrategie voor Facebook en Twitter en voerde deze ook uit. Volg het project ook via www.twitter.com/ikbouwindenhaag en www.facebook.com/ikbouwindenhaag.