1 jaar iPhone in Nederland

14/06/2009

Een jaar na de introductie van de iPhone 3G in Nederland, peilde T-Mobile hoe klanten het toestel in de praktijk ervaren en gebruiken. Mobiel internet wordt verreweg het meest gebruikt op iPhone 3G. 26% van de iPhone-bezitters surft zelfs meer dan 15 keer per dag. In 2008 is het datagebruik op het mobiele netwerk van T-Mobile – mede door de iPhone – verachtvoudigd.

De iPhone bezitters gebruiken mobiel internet het meest om informatie te zoeken, de tijd te doden tijdens het wachten en de weg te vinden. Favoriete iPhone applicaties zijn: Nu.nl, Belstatus, Buienradar, Teletekst, Trein, Shazam en Hyves.

Vooral mannen zijn weg van de iPhone
Meer dan driekwart van de Nederlandse iPhone bezitters is man, van wie het grootste deel tussen 25 en 40 jaar oud is. Opvallend is dat vrouwen vaker dan mannen de iPhone gebruiken om te fotograferen maar ook om sociale netwerken als Hyves en Facebook bij te houden. Mannen gebruiken de iPhone vaker om applicaties te downloaden en te gebruiken.

De nieuwste iPhone 3GS
Een jaar na de introductie van de iPhone 3G in Nederland ging eind juni de verkoop van de nieuwe versie van start, de Apple iPhone 3GS. Speciaal voor de lancering was in Almere een tijdelijk ‘hotel’ bij de T-Mobile winkel opgebouwd. Om 09.00 uur kon de eerste koper de iPhone 3G onder grote belangstelling van de media in ontvangst nemen.

Lindblom ondersteunt T-Mobile bij de publiciteit van de iPhone 3GS.