HotSpot prima plek om zaken te doen

13/06/2005

Op dinsdag 24 mei 2005 introduceerde T-Mobile de eerste echte mobiele breedbanddienst op hoge snelheid: ‘Overal in Nederland: HotSpots’. T-Mobile heeft in de afgelopen tijd een landelijk netwerk van ruim 500 Wi-Fi HotSpots uitgerold. Mobiele internetters hebben daar de beschikking over een draadloze breedbandverbinding met vergelijkbare snelheid en eenvoud als hun ADSL-verbinding thuis of op kantoor. Tijdens een ‘virtueel zakendiner’ op de zakelijke hotspot bij uitstek, het Plein in Den Haag, konden veertien jonge ondernemers proberen om via een chatsessie nieuwe zakelijke contacten te leggen met een kans op een heus zakendiner.

Bij de start van de HotSpot-campagne organiseerde T-Mobile een persconferentie waarop de onderneming haar strategie en ambitie voor Nederland op het gebied van mobiele breedbanddiensten presenteerde. T-Mobile wil marktleider worden in mobiele breedbanddiensten die qua snelheid, gebruiksgemak en prijs aansluiten bij wat mensen gewend zijn van hun ADSL-verbinding thuis of op kantoor. De Hotspots voldoen daar volledig aan.

Virtueel zakendiner

Om ondernemers te laten zien hoe eenvoudig het gebruik van de HotSpots in de praktijk is, organiseerde T-Mobile het eerste virtuele zakendiner op het terras van de Haagsche Kluis in Den Haag. Veertien ondernemers maakten kans op een ‘zakendiner’ als ze er in slaagden om in een aantal snelle chats op een speciaal ontwikkelde website, www.virtueelzakendiner.nl, een geschikt zakencontact te vinden. TMF VJ Renate Verbaan begeleidde de chatsessies.

De ondernemers vulden eerst een kort profiel van zichzelf in en kozen een nickname. Vervolgens konden ze met elkaar chatten. Na een grote groepschat was het tijd om een-op-een te bekijken of er interessante zakelijke contacten konden ontstaan. Uiteindelijk liet Renate Verbaan iedereen kiezen voor één van de andere kandidaten. Er bleken drie matches te zijn ontstaan en deze koppels wonnen een heus zakendiner in één van de restaurants aan het Plein. Lindblom ontwikkelde het concept voor het virtueel zakendiner en organiseerde het evenement op het Plein.

T-Mobile HotSpots
T-Mobile is in Nederland en wereldwijd marktleider op het gebied van Wi-Fi-toegang op breedbandsnelheid in openbare gelegenheden. Internationaal biedt T-Mobile toegang tot 15.000 HotSpots in Europa en de V.S. In Nederland groeit het netwerk van HotSpots zeer snel. De T-Mobile HotSpots kunnen gebruikt worden door iedereen met een voor Wi-Fi geschikte laptop of PDA. Mobiele werkers en consumenten zijn daarmee altijd in de buurt van een T-Mobile HotSpot. De T-Mobile HotSpots bevinden zich bij hotels (lounge, bar, restaurant en kamers), wegrestaurants, congres- en vergadercentra, vliegvelden, benzinestations, alle McDonald’s restaurants, (grand)cafés, en jachthavens. Alle HotSpots zijn eenvoudig te vinden via www.t-mobile.nl/hotspot.